2010. november 30., kedd

Gesztenyés álom süti


Ezt  sütit régebben készítettem, de mivel eszembe jutott, gondoltam ezt is felbiggyesztem ide.
Elsőre sikerült, nem túl nehéz elkészíteni. Mindenki oda meg vissza volt érte :) Szerencsére :)
Nem a legjobb kép, de legalább látszik, hogy igazi házi süti!


Tészta:
4 tojás
6 ek cukor
1 dl olaj
6 ek liszt
1 ek kakaó
fél cs. sütőpor
Krém:
3 dl tej
1 van. puding
3 ek cukor
25 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
Karamellás tejszín:
4 ek cukor
3 dl tej
2 tejszínhab por (legjobb a spar-os habpor)

Elkészítése:
A piskótának valókat egyszerűen csak összekevered és tepsiben megsütöd. Nem kell különválasztani a tojásokat, és egyéb macera sincs vele :)
A pudingot megfőzzük és teljesen kihűtjük A margarint és a gesztenyét összekeverjük a kézi mixerrel.
Majd kanalanként belekeverjük a pudingot a gesztenyés masszába.
A megsült piskótát megkenjük krémmel, majd a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk, felöntjük tejjel, és addig főzzük, amíg el nem olvad az összes cukor. Jól lehűtjük, és ebbe a tejbe felverjük a tejszínport. Ezt rákenjük a krémre, és csokival díszíthetjük.

Sütési idő: 10 perc
Sütési hőmérséklet: 180-200 C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése