2010. december 11., szombat

Madártej torta



Mint említettem, kikel próbálni valami krémesebb sütin is az új keverőgépet. 
Na ez jó teszt volt. Először a tészta készült el, aztán a krém. Kevertem vele eleget. 
És a legjobb, hogy szabad mind a két kezem, miközben a gép dolgozik.

Az eredeti recept szerint tepsiben szokták elkészíteni, és kockákra vágva  tálalják. 
Én ezt most 26 cm-es kapcsos tortaformába készítettem el, végül is, ez az ízén semmit sem változtat :)

A tészta különösen jó állagú lett, puha, rugalmas és finom.  

Nem túl bonyolult a recept, és igazán finom a végeredmény! 
Felvágva így néz ki belülről.


Tészta:
1/2 csomag sütőpor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
8 tojásfehérje

Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
8 tojássárgája
Teteje:
3 dl növényi tejszín
Csokimáz ( 2 dkg vaj + 2 ek. víz + kakaópor + 2 ek. cukor) 

Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és sütőpapíros tepsiben megsütöm. A tojás sárgából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. A margarint kihabosítom a porcukorral, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.

Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőmérséklet: közepes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése