2010. december 3., péntek

Lajcsi szelet

Nagyon szeretem a mézes süteményeket, és ennek is mézes lap az alapja.
Habár mindig macerás, a tészta kinyújtása, mert ahogy meghűl, egyből rugalmatlan lesz a tészta, de igazán megéri.
Én ilyenkor beteszem a mikróba kb. fél percre, és, ha újra meleg, könnyen nyújtható  lesz.
Ezenfelül a végeredmény nem csak szép, de nagyon nagyon finom is!!!


Tészta: 
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 ek. kakaó
2 ek. méz
40 dkg liszt
2 mk szódabikarbóna vagy sütőpor

Krémhez:
2x3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
25 dkg Margarin
20 dkg Porcukor

Csokimáz:
5 dkg margarin
10 dkg cukor
3-4 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat a margarinnal, porcukorral, kakaóval és a mézzel gőz felett felfőzzük. A gőzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle, a lapok melegen gyengék, törékenyek, később megkeményednek. A pudingporokat egyenként felfőzzük a tejjel, kihűtjük őket, közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, amit két részre osztunk. A kihűlt pudingokat összekeverjük a margarinnal, majd megkenjük a lapokat. Alulra a rózsaszín, felülre a sárga krém kerül. Tetejét csokoládémázzal vonjuk be. Másnap szeletelhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése