2011. augusztus 18., csütörtök

A Fánk!



Hozzávalók:
Kb. 8 dl tej teljes értékű házi tehéntej
2 púpozott ek kristálycukor (porcukor nem jó!)
3 dkg friss élesztő
1 kg finomliszt
1 csapott ek jódozott só
1 db tojás
1 ek. étolaj

a formázáshoz: finomliszt
a sütéshez: bő forró olaj
a tálaláshoz: porcukor/lekvár vagy tejföl/sajt

A tejet picit meglangyosítjuk, egy csészényibe felfuttatjuk az élesztőt. Az össze hozzávalót összegyúrjuk, az olajat a vége felé tesszük hozzá. 

Csak összeállítani kell, dagasztani nem kell és nem is szabad!!!

Letakarva meleg helyen kelesztjük 1-1,5 órát.

Ilyen szépen megkel!

Lisztezett deszkára borítjuk és tetszőleges méretűre kiszaggatjuk. 
Bő forró olajban kisütjük. Nagyon gyors és egyszerű recept! Ha ügyesek vagyunk, akkor igazi szép szalagos fánk lesz belőle. Mivel a tészta nem édes, így tejföllel és sajttal is ehetjük. Ebben az esetben ajánlott egy gerezd fokhagymát dobni az olajba, amiben sül!

Nekem édesen és sósan is nagyon ízlett!

Jó étvágyat!

(forrás: Príma Konyha magazin 2011. február) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése