Szerettem volna ezt a receptet is updatesen elkészíteni, így rizs helyett valami alternatívát kellett találni.
Hallottam, hogy jó bele a gersli, de az nem volt itthon és még sose főztem vele.
Az egyik forumban ajánlották a zabpelyhet, és bevált :)
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
5 dkg zabpehely
1-2 db tojás
1/2 fej vörös hagyma (apróra vágva és megdinsztelve)
Só, Bors
10-12 db kisebb paprika
A mártáshoz:
1/2 fej hagyma
5 dl paradicsomlé vagy 2 nagy konzerv sűrített paradicsom
2 L víz
2 ek. liszt
2 ek. olaj
A töltelék hozzávalóit összeállítottam, és a kicsumázott paprikákba töltöttem.
A mártáshoz a hagymát szintén apróra vágtam és kevés olíva olajon megdinszteltem. Ráöntöttem a paradicsomlét és a vizet. Ezután beízesítettem, sóval, borssal, bazsalikommal is, én nagyon szeretem a zöld fűszereket
Szerintem minden paradicsomos ételhez nagyon jól illik a bazsalikom és az oregánó is.
Hagytam, hogy felforrjon ez az alap, és azonnal le is vettem kis lángra a tűzhelyt. Beletettem szépen sorba a paprikákat, és kb. 40 percig hagytam főlni. Rántást készítettem az olajból és a lisztből. Óvatosan belekevertem a szószba. Ha nem lenne elég sűrű, tehetünk bele még 2 ek. étkezési keményítőt is, amit 1 dl vízzel kell kikeverni, és ezután hozzáadni a szószhoz, folyamatos kevergetés mellett.
Ízlés szerint lehet főtt burgonyával enni.
Jó Étvágyat!
![]() |
Olyan nagyon jól nézett ki, már így félkész állapotban is! :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése