Tészta:
1 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelék:
Cukor, ízlés szerint
2 tojássárgája
Vanília
Reszelt citromhéj
1 csipet só
1 evőkanál búzadara
Hab:
3 tojásfehérje
Hab közötti rész kitöltéséhez:
Baracklekvár (ha van házi )
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kerek kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük. Ezalatt elkészítjük a túrós tölteléket. Rásimítjuk a tészta alapra, és addig sütjük, míg a töltelék és a tortaforma találkozásánál halvány aranybarna csík meg nem jelenik. (Kb. 10-15 perc)
Amíg ez sül, a fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Habzsákba tesszük és így díszítjük fel még melegen a torta tetejét. Visszatoljuk a sütőbe pár percre, míg a hab megszilárdul. Én szeretem, ha halvány barna lesz. Ezután házi barack lekvárral töltjük ki a hab közöket.
Pár óra a hűtőszekrényben jót tesz neki, szépen szeletelhető lesz. És isteni finom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése